Mit gondol? podcast – Péterfy-Novák Éva a házasságról

2022. április 07.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast harmadik epizódjának vendége Péterfy-Novák Éva író, akivel őszintén beszélgettünk a házasságról.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

Az új epizódban a házasságról beszélgetünk egy olyan vendéggel, aki jelenleg egy irigylésre méltó, igazán jó házasságban él, de ezt nem mindig mondhatta el magáról. Péterfy-Novák Éva író a negyedik házasságában él Péterfy Gergellyel, aki szintén író. Éva első házassága nem volt egyszerű. Orvosi hanyagság okán első kislánya betegen született, akit 7 év után veszített el. Ugyanebből a házasságból megfogant még egy gyermeke, aki halvaszületett és mindehhez társult még egy bántalmazó férj is. Ezt a történetet írta meg első könyvében, amelynek a címe: Egyasszony. A könyvet olvasva csak arra tudtam gondolni: vajon honnan volt ereje újra hinni a szerelemben, családot alapítani és elhinni, hogy mindezt lehet másképp is csinálni? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk, ezúttal a házasság volt a témánk.

Éva jelenleg, saját bevallás szerint is, egy nagyon jó házasságban él, én viszont nem vagyok kifejezetten tapasztalt a témában, kíváncsi lettem a gondolataira. Beszélgettünk a házasságról, arról hogy végülis minek is az a „papír”, és hogy honnan tudja az ember, hogy ő az, akivel le akar élni egy életet és össze akarja kötni a jövőjét, és persze arról is, mikor kell felbontani egy ilyen szövetséget és mikor kell továbblépni.

Fotó: Czvitkovits Judit

Hallgasd meg a beszélgetést!

 

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!