Mit gondol? podcast – Tarnóczi Jakab az elköteleződési problémákról

2024. július 19.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast vendége Tarnóczi Jakab színházrendező, akivel az elköteleződési problémákról beszélgettünk.

A Mit gondol? podcast negyedik évadában ismét hozunk egy szót, egy fogalmat és keresünk hozzá egy olyan embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. A legújabb epizód vendége Tarnóczi Jakab színházrendező, a Katona József Színház társulatának tagja, akivel az elköteleződési problémákról beszélgettünk.

Az életünkben épp ugyanannyira vágyunk az állandóságra, a biztonságra, mint az új dolgok kipróbálására és az izgalomra. A probléma csak az, hogy ez a kettő néha nehezen fér meg egymás mellett. A szüleink generációjának még nem volt adott az a szabadság, ami nekünk a rendelkezésünkre áll. Akkor és oda utazunk, azt és ott dolgozzuk, ahol akarunk. Persze vannak korlátozó tényezők, de ha jól belegondolunk, azért sokszor pont ez a nagy szabadság tesz minket döntésképtelenné. Hiszen mit választ az ember, ha mindent választhat?

Erről a generációs érzésről beszélgettünk Tarnóczi Jakabbal, aki az Extázis című darabjában egy nagyon pontos és őszinte képet fogalmaz meg a fiatal felnőttkor kihívásairól. 

Tarnóczi Jakab Salgótarjánban született, és már gyerekkora óta tudta, hogy színházzal szeretne foglalkozni. 2019-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színházrendező szakán, majd a Katonába szerződött, ahol évről évre perspektívaváltó darabjaival lepi meg a színházba járókat. 

Fotó: Szalontai Zoltán

HALLGASD MEG A BESZÉLGETÉST VAGY NÉZD MEG A YOUTUBE-ON!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!