Mit gondol Kemény Zsófi

Mit gondol? podcast – Kemény Zsófi a fiatalságról

2023. augusztus 02.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast 3. évadának új vendége Kemény Zsófi, akivel a fiatalságról beszélgettünk.

A Mit gondol? podcast harmadik évadában ismét hozunk egy szót, egy fogalmat és keresünk hozzá egy olyan embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Lukács Luca ebben az évadban is háromhetente új epizóddal vár titeket. A legújabb epizód vendége Kemény Zsófi író, költő, forgatókönyvíró, slammer, akivel a fiatalságról beszélgettünk. 

Bármit olvastam, hallottam vagy láttam Zsófitól az elmúlt időszakban, mindig az volt az érzésem, hogy ő az egyik olyan kortárs szerző, aki nagyon pontosan tud fogalmazni a huszonévesek megéléseiről, arról, hogy mit jelent felnőtté válni, az iskolák által nyújtott védőháló eltűnése után élesben dolgozni nap mint nap a céljaidért, miközben hatalmas érzelmi viharokat, elbizonytalanodásokat, szerelmi kudarcokat kell átvészelnünk és közben abban reménykedünk, hogy 30 után egy kicsivel talán könnyebb. 

Kemény Zsófi

Kemény Zsófi

Arról, hogy valóban könnyebb lesz, még nem tudunk beszámolni, sem Zsófi, sem én. Ezért ebben az epizódban arról beszélgettünk, hogy állunk most, 28 évesen és hogy tekintünk vissza az ennél talán sokkal küzdelmesebb időszakokra. Szó esik külföldre költözésről, vagy arról, hogy milyen lehetőségei vannak valakinek, akinek a fő munkaeszköze az anyanyelve és hogy milyen béklyót jelentett egy neves költő gyermekeként felnőni. Mindez milyen plusz hátráltatásokat, stigmákat jelentett Zsófi számára, miközben természetesen nagyon büszke és hálás a vele egy hivatást űző szüleinek. 

HALLGASD MEG A BESZÉLGETÉST VAGY NÉZD MEG A YOUTUBE-ON!

Fotó: Németh Botond

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!