Jubileumi űrcipő

2014. július 21.
A holdra szállás 45-ik évfordulóját a GE egy különleges tornacipő piacra dobásával ünnepeli, a Missions fantázia névre hallgató „űrcsukát” a repülőgép alkatrészeken használatos pehelykönnyű karbonszálakkal látták el, emellett olyan hidrofób bevonatot kapott, mint amilyet a jegesedés ellen turbinákon használnak.

A mindössze 100 pár cipőből álló limitált kiadású „űrjáró” széria vasárnap 16:18-tól vásárolható meg a JackThreads.com oldalon, pontosan akkor, amikor az Apollo 11 a Holdon landolt.

1969. július 20-án az Apollo 11 küldetés holdkompja, fedélzetén Neil A. Armstrong és ifjabb Edwin E. “Buzz” Aldrin asztronautákkal sikeresen landolt a Holdon.

A páros a következő hat órát a holdkomp rendszereinek ellenőrzésével töltötte, majd békésen elköltötték a négy darab baconkockából, három süteményből és barackból álló vacsorájukat, ittak rá némi ananász-grépfrútlét és kávét, majd lepihentek.

Ezután észak-amerikai idő szerint 22:39:39-kor Armstrong kitárta a kabinajtót, lemászott a komplétrán és a Holdra lépett. Ekkor hangzott el a világtörténelem egyik leglegendásabb mondata: „Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.”