A karácsony íze egyetlen pohárban

2014. december 14.
Karácsonykor szeretjük, ha minden érzékszervünket átjárja az ünnepi hangulat. A karácsony illatú illóolajok után most akár meg is kósolhatjuk az ünnepet, a Sainsbury különleges, karácsonyi koktéljával.

A Jóbarátok sorozat örökké éhes Joey Tribbianija elkötelezetten vallja, hogy ha egyszer finom alapanyagokról beszélünk, akkor az azokból készült fogás is csak jó lehet, tűnjenek bármennyire is kevésbé harmonizálónak az ízek.

Ennek a gondolatnak kell szemünk előtt lebegnie, mikor a szánkhoz emeljük a Sainsbury különleges – ha úgy tetszik, bizarr – karácsonyi koktélját. A karácsonyi pulyka leöblítésére hivatott koktélt nem titkoltan azzal a céllal alkották meg, hogy a karácsony esszenciáját belesűrítsék egy mutatós üvegbe. Ezért hát került bele ír krémlikőr, konyak, tej, és – most kapaszkodjon meg mindenki a rénszarvasos zoknijába – karácsonyi fűszerezésű vagdalthús is.

A London Cocktail Club és a Sainsbury közös itala talán elsőre nem úgy hangzik, mint amit azonnal meg szeretnénk kóstolni, pedig a britek máris rengeteget vásároltak belőle. Talán egy korttyal azért mi is megbirkóznánk…