A leghíresebb szexszimbólum lett a Max Factor új arca

2015. január 14.
Marilyn Monroe ikonikus sminkje még a híres színésznő halála után is meghatározza a szépségipart. Nem meglepő, hogy a színésznő legendás stílusának kialakításában segédkező Max Factor újra a szőke bombázót válaszotta arcának.

A Max Factor bejelentette legújabb arcát, aki nem más, mint a világ talán leghíresebb nője, Marilyn Monroe. A választás nem is lehetne találóbb, hiszen annak idején éppen az ifjabb Max Factor volt az egyik, aki hozzájárult, hogy a fiatal, barna hajú Norma Jeane-ből az a platinaszőke szexszimbólum válhasson, akit ma Marilyn Monroe-ként ismer az egész világ.„Marilyn tette a duzzadó, vörös ajkakat, a selymes, világos bőrt és a drámai tekintetet a negyvenes évek ikonikus sminkjévé, ami azóta is meghatározza a szépség és divat világát.” – magyarázza Pat McGrath, a Max Factor kreatív igazgatója.

„Ez a smink definiálja a stílust – semmi nem fogható hozzá. A Ruby Tuesday, amit Marilyn egyik kedvenc Max Factor rúzsa ihletett, a mai napig az egyik legnépszerűbb árnyalat a sminkmesterek, és a hétköznapi nők körében is.”A nagy bejelentés apropója a sminkmárka jeles születésnapja, hiszen az ifjabb Max Factor épp nyolcvan éve nyitotta meg legendás hollywoodi sminkstúdiójának kapuit, maga Max Factor pedig 106 éve alapította a mára világhírűvé vált márkát. Akkor olyan hírességgel dolgozott együtt, mint Jean Harlow, Bette Davis, vagy Judy Garland, és olyan termékeket gyártott, melyek kimondottan a gyönyörű színésznők igényeire készültek.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Marilyn a síron túlról is megkísért minket szépségével. Monroe-nak már volt egy poszthumusz kampánya: ő volt a Chanel No.5 arca 2013-ban, – ki ne emlékezne pikáns megjegyzésére, miszerint az ágyban nem visel mást, csupán néhány cseppet az emblematikus illatból – és a MAC is neki ajánlott egy sminkkollekciót 2012-ben.