Velo, a legvagányabb öv

2015. május 05.
Napjainkban az övek méltatlanul rangjukat vesztett pozícióban, nyűgös mostohagyerekként szerepelnek a divatházak kínálatában. Gajdos Ádám megálmodta a Velo névre keresztelt övet.

A Velo öv egy szűkebb rétegnek szól, hogy minél inkább kifejezhesse viselőjének egyéniségét, hovatartozását, értékrendjét. Minden darab kézzel készül, egyedi méretre szabva, öt év teljes körű garanciával. A láncok eredeti állapotukba és horganyzott verzióban is rendelhetők.

Gajdos Ádám missziójának tekinti az öv presztízsének helyreállítását. „Napjainkban az övek méltatlanul rangjukat vesztett pozícióban, nyűgös mostohagyerekként szerepelnek a divatházak kínálatában. Véleményem szerint egy férfi öve legalább olyan meghatározó kiegészítője öltözékének, mint a cipője, vagy a karórája. Beszél viselőjéről, a férfin tartja a nadrágot, szimbolikus értelemben őrzi méltóságát. Körbefog, mint az élet anyai és atyai pólusaival. A csat mint befogadó testesíti meg az anyai pólust, a szíj pedig mint fallikus szimbólum az atyai pólust. Egyes ősi kultúrákban rangot is jelölt. Hazámban Magyarországon, régen a gyermekeket hét éves korukban, ünnepélyes keretek között vértezték fel övvel, melyre későbbi érdemeik szerint kerülhettek veretek, díszítések és viselték életük végéig. Elhatároztam, hogy a 21. században olyan övet készítek, mely beszél rólad és egy életen át viselhető.

Fotó: Dobos Péter