120. születésnapját ünnepelte a Swarovski

2015. október 19.
A Swarovski fennállásának 120. évfordulóját ünnepelte a Párizsi Divathét alatt - ez alkalomból, a Rizzolival együttműködve egy varázslatos, új kiadványt is létrehozott.

A Swarovski a Párizsi Divathét keretében egyedülálló két napos eseményt szervezett új, Rizzoli kiadványa globális kibocsátásának alkalmából, mellyel a márka fennállásának 120. évfordulóját ünnepli, valamint a 2015-ös World Jewelry Facets kiállítást.

A kristályra specializálódott cég a francia-amerikai szalonok barokk pompáját művészeti kiállítótérré alakította át, hogy a Swarovski archívumból bemutasson néhány olyan egyedülálló darabot, amelyek szerepelnek a könyvben.
Négy különböző szekciót hozott létre, amelyek egytől egyig a kreatív ipart állították középpontba: divat, ékszer, előadás és tervezés. Az ékszer-részt többségében a World Jewelry Facets-nek szentelték, a kreatív platformnak, amely kurátora a legjobb kortárs divatékszerek tervezésének, ezenkívül az Atelier Swarovski egyes, már ismert statement ékszerei is bemutatásra kerültek, valamint a következő kollekciók élvonalbeli ékszer- és kiegészítő vonalai. A kétnapos retrospektív kiállítás sokoldalú világot tárt fel, egy 120 évre visszatekintő Kristályház múltját, jelenjét és jövőjét, ragyogó térben, ahol a Swarovski ünnepi könyvének lapjai is életre keltek.

A szerda esti koktélpartira különleges előadással készült az énekes-modell, Caroline Vreeland, Diana Vreeland dédunokája, aki előtt az Atelier Swarovski Legacy Kollekcióval tisztelgett még 2013-ban. Caroline két saját dalt adott elő  – köztük a hamarosan megjelenő „Black Summert”, valamint további kettőt, amelyekkel elbűvölte az este illusztris vendégeit. Ez a hihetetlen kiállítás csodálatosan példázta a cég történetének gazdagságát, a kreatív ipar legbefolyásosabb személyiségeihez való kötődését: kristályokkal díszített ruhák, a világ vezető divatházaitól, köztük Christian Dior, Valentino, Givenchy, Fendi, Jean-Paul Gaultier, Alexander McQueen, Viktor&Rolf, Hussein Chalayan, Alexandre Vauthier and Iris Van Herpen, valamint olyan rendkívüli művészek monumentális kristálymunkái, mint Fredrikson Stallard, Vincent Van Duysen, Diller Scofidio & Renfro, Tord Boontje, Fabien Baron és  Yves Behar is helyet kaptak. 

A Rizzoli által kiadott, új és ragyogó Swarovski könyv a világ legkifinomultabb tehetségeivel való, több mint egy évszázadnyi együttműködést ünnepel.