Magyarul is megjelent a Jeruzsálem, a várva várt gasztrokönyv

2016. december 22.
Az ezerarcú város nevét viselő gasztrokönyv a levesreceptektől kezdve, a húsokon és halon, a zöldségeken és salátákon át a süteményekig és desszertekig mindenkinek kínál felfedeznivalót.

Egy a lenyűgöző ételképek közül: Kardamomos rizspuding pisztáciával és rózsavízzel (Jonathan Lovekin)

Megjelent magyarul az utóbbi évek egyik nagy gasztronómiai világsikere. Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi Jeruzsálem című kötete a több ezer éves város sokszínű konyhájáról szól. A szerzőpáros mindkét tagja Jeruzsálemben született, ugyanabban az évben. Sami a keleti arab, Yotam a nyugati zsidó városrészben. Három évtizeddel később Londonban találkoztak és felfedezték, hogy a közös nyelv és történelem mellett a jó ételek szeretetén is osztoznak.

A Jeruzsálem Yotam és Sami 100 izgalmas, otthon is elkészíthető receptjét tartalmazza, Jonathan Lovekin remekbe szabott ételfotóival, de a könyv több ennél: kulturális és gasztronómiai utazás a káprázatos, ősi városban. Olvashatunk a muzulmán, a zsidó, az arab, a keresztény és az örmény közösségek kulináris hagyományairól és főzési szokásairól, a sokféle, színes hozzávalóról. Lapozgatás közben valóságos felfedező úton érezhetjük magunkat.