Csoda Bejrútban

2016. május 18.
A rizspuding eredeti, libanoni változatás készíthetjük el otthon annak a libanoni étteremnek a receptjéből, amelynek lenyűgöző történetét a Marie Claire júniusi Travel különszámában közöljük.

Egy csodálatos bejrúti étteremről írunk a Marie Claire júniusi Travel különszámában. A tulajdonos, Liza Soughayar nem csak az étterem épületéről, a lenyűgöző enteriőrről, a libanoni főváros mindennapjairól és a menün szereplő csemegékről mesél, de receptet is küldött az olvasóknak.

Riz bi halib (rizspuding)

(5 személyre) 1 liter tej  10 deka rövid szemű rizs 15 deka cukor  2 teáskanál narancsvirág víz  2 evőkanál rózsavíz  1 csomag zselatinpor, bár az eredeti receptben gumiarábikum szerepel  50 deka rózsaízű lokum (zselés török édesség)

Mossuk meg a rizst és 2,5 deci vízben főzzük félkészre. Öntsük hozzá a tejet, forraljuk föl, majd alacsony lángon hagyjuk tovább, egészen krémesre főni. Keverjük el benne a cukrot, a zselatinport, a narancsvirág- és a rózsavizet, majd vegyük le a tűzről. Osszuk el kis edényekbe, és hűtsük ki. Közben egy kis lábasban, alacsony lángon olvasszuk folyékonyra a lokumot, és óvatosan öntsük a rizskrém tetejére. Behűtve tálaljuk.