A sajt és a sör, ha Trappista

2017. február 10.
Exkluzív sörvacsorákon és sajtkóstolóval kombinált sörkóstolókon ismerkedhetünk februárban a belga Trappista sörökkel és valódi Trappista sajtokkal.

Februártól tematikus sörvacsorákkal és sörkóstolókkal várja a belga sörök és gasztronómia iránt érdeklődőket a Belga Sörmester. Minden hónapban más-más belga sörfőzde szakértője érkezik, hogy bemutassa az általa képviselt sörfőzde sörkülönlegességeit. A Dunaparti Matróz Kocsmában havi egyszer rendeznek sörvacsorákat, mellette pedig Budapest több pontján sajtkóstolóval egybekötve ismerkedhetnek meg a vendégek a belga sörök egyedülálló világával.

Elsőként a Chimay sörfőzde képviselője érkezik – februárban több alkalommal is -, hogy bemutassa a főzde egyedülálló Trappista söreit és sajtjait. Az 1850-ben alapított apátság sörei szinte egyet jelentenek a Trappista sörökkel. Söreik autentikus Trappista kolostorban készülnek szerzetesek szakértő felügyelete mellett. A februári sör és sajtkóstolók során a vendégek végigkóstolhatják a teljes Chimay sörpalettát és a sörök mellé eredeti Chimay Trappista sajtokat fogyaszthatnak. A Chimay hónap február 21-én hatfogásos sörvacsorával zárul a Dunaparti Matróz Kocsmában.

„Büszkék vagyunk arra a hagyományra, amit a Szent Benedek reguláit a mai napig követő szerzetesek alapoztak meg” – mondta Jos Timmermans, a Chimay sörfőzde szakértője. A Chimay egyike azon hat belga sörnek, amelyek viselhetik az autentikus Trappista termék címet, és söreinket az évszázados tradíció alapján készítjük, szűretlenül és pasztörizálás nélkül. A legmodernebb technológia és az évi mintegy 3 000 minőségi ellenőrzés garantálja ugyanakkor, hogy a sörkedvelők számára mindig élmény legyen egy üveg Chimay elfogyasztása.”

Márciusban a La Trappe, áprilisban a Huyghe (Delirium) sörfőzde szakemberei látogatnak el a Belga Sörmester meghívására Budapestre. A május hónap különlegesnek ígérkezik, mert ebben a hónapban 8. alkalommal rendezik meg a Belga Sörfesztivált.