Interaktív élménytúra indul a Szamos Csokoládémúzeumban

2017. június 02.
Kóstolóval egybekötött, interaktív tárlatvezetés indul a Szamos Café emeletén, a nemrég egyéves évfordulóját ünneplő Szamos Csokoládémúzeumban. Az élménytúrán nem csak a csokoládékészítés történelmét, fortélyait és többek között a kakaóbab különleges ízvilágát ismerhetjük meg, hanem a túra végén saját magunk által díszíthető belga csokoládéval távozhatunk.

Nem mindennapi tárlatvezetésen vettünk részt a Szamos Kossuth téri üzletének emeletén, ahová a több érzékszervet megmozgató sajtóbemutató apropóján látogattunk el. A Csokoládémúzeumnak berendezett emeleten az egyórás tárlatvezetés alatt megismerhettük az édesség történelmét és a Szamos csoki receptjét. Amit pedig a leginkább élveztünk az az állandó kóstoló volt, amely párhuzamosan fut a csokoládé evolúciójának minden elmesélt története mellett.

A történelmi bemutató mellett a túra résztvevői forrócsokizhatnak egy korhű, kifejezetten erre a célra berendezett szalonban, de nosztalgiára hív Szamos Mátyás első csokoládéüzleteként berendezett szobája is a 80-as évekből. Miután pedig megismertük, hogyan lesz a kakóbabból ét-, tej- vagy fehércsokoládé mindenféle halmazállapotban, kidíszíthetjük a saját, helyben készült 70 százalékos belga táblás csokoládénkat, amelyet díszcsomagolásban vihetünk haza.

A belépőárakért és időpontfoglalásért kattints ide.