Világok találkozása kézműves designtermékeken

2017. június 13.
Bemutatkozott a Romani Design SS 2017 Wanderers of the worlds kollekciója, valamint a Romani Unique ’56 kapszulakollekciója az Akváriumban május 28.-án. Az üzenet továbbra is, elsősorban a társadalmi felelősségvállalás fontossága.

Az “Ours Worlds” divatesemény különbözű világok, identitások átjárhatóságát, találkozását, egymással való interakcióját mutatta meg a Romani outfittjein keresztül, amiket ismert alkotók és roma közéleti személyiségek keltettek életre.

A Wonderers of the worlds kollekció mellett az ’56-os kapszulakollekció a roma hősök áldozatvállalására emlékezett. Az outiftek a forradalom cigány hőseinek állítanak emléket, amit pixel és typo nyomatokkal, liliom motívummal valamint a hősök neveinek feltüntetésével hangsúlyoztak az öltözékeken.

A márka egyik legfontosabb küldetése, hogy felhívja a figyelmet az öltözködés jelentőségére, miszerint a ruha identitás hordozó, társadalmi üzeneteket képvisel, ami igencsak hiteles egy olyan tervezőpárostól, akik Magyarországon első roma divatstúdiójaként a romák társadalmi integrációját képviselik.