Itt a verses cipő!

2017. november 10.
Megszületett a világ első verses cipője, az Saucony x Afew Shadow Master 5000 „Goethe”. A világhírű német költő, Johann Wolfgang von Goethe előtt tiszteleg az Afew csapata és a Saucony Originals által megálmodott sneaker.


A cipőt a költő eredeti nyelven írt versei és egyedi árnyképei díszítik, színeit a düsseldorfi Goethe múzeum inspirálta. A rózsaszín-szürke surranókból a világon összesen csak néhány ezer készült, Magyarországon november 6–től érhető el a limitált kollekció a sneaker-fanatikusok számára.

A világirodalom egyik óriásának költeményeit mostantól nemcsak a kezünkben, hanem a lábunkon is viselhetjük: a futócipőiről híres márka sneaker vonala, a Saucony Originals és egy német sneaker bolthálózat alkotta meg a Saucony x Afew Shadow Master 5000 “Goethe” szettet, amely a talpától a cipőfűzőig a nagy német költő lenyomatait viseli.

A különleges sneaker színeinek alapötletét a düsseldorfi Goethe múzeum adta: ahogy az épület, úgy a cipő is rózsaszín-szürke színű. A cipőfűzőt a költő egyik verse, a nyelvrészt pedig árnyképe díszíti. A klasszikus kézírással írt idézetes cipőfűző mellé két további fűzőt is kapunk. A velúr bőr sneaker sarok része is tartogat meglepetéseket, az Afew logó alatt egy újabb Goethe idézet fut, eredeti német nyelven. Az együttműködés eredménye a talpbetéten is megjelenik; kevés cipő büszkélkedhet versidézetes belsővel.

Az exkluzív kollekció kizárólag a BP Shop Wesselényi utcai boltjában érhető el, november 6-tól, a készlet erejéig. A megjelenéssel egy időben a 119 éves futócipő márka utcai cipői, a Saucony Originalsok is bemutatkoznak a hazai közönségnek, melyeket ugyancsak ez a bolthálózat kínál idén ősztől.