Városi dzsungel az otthonodban

2018. február 19.
Az északi hangulat és természetközeliség inspirálta az artKRAFT igazán különleges floráriumait, amelyekért egyszerűen odavagyunk. Abszolút a hétfő fénypontjai nálunk.

A hajdanán egzotikus floráriumokat eredetileg Nagy-Britannia és távoli gyarmatai között szállított növényekhez használták egykor. 1829-ben egy angol orvos, Nathaniel Bagshaw Ward vette észre először, hogy vannak olyan növények, melyek tovább élnek az üvegben, mint a kertjében.

A modern floráriumok virágzása a 60-as és 70-es években alakult ki, mostanában pedig a palack-kertek harmadik, modern generációja érkezett el. Napjainkban az egyedi, ugyanakkor friss kompozíciók hangulatos kiegészítői a skandináv, elegáns enteriőröknek.

Gyönyörű, hatalmas, gyógyszertári fújt üvegekre leltünk, egészen pontosan öt darabra. Ezek köré készítettek kézzel mestereink tömör diófából és vasból tartókat és fedeleket. A nagy méretű alkotások így magukra vonzzák a tekintet, de életteli kiegészítőként is jól funkcionálnak” – avat be az artKRAFT a különleges floráriumainak születésének körülményeibe.

A Mágikus Kert speciális talajokat rétegzett beléjük, majd csodálatos növényekkel, zuzmókkal, mohákkal töltötte meg. Egy miniatűr ökoszisztéma alakult ki, melyben a lassan növő növényeket folyamatosan figyelhetjük, alakíthatjuk, ritkíthatjuk.

Ha a designkaktuszokra is kíváncsi vagy, kattints IDE!