Dizájner törölköző és zokni az edzőtáskádba

2018. május 24.
Nehéz olyan praktikus edzőruhát találni, amely kényelmes, egyedi, de trendi és stílusos is – a Nike legújabb kollaborációjával erre kereste a megoldást. Az Alyx márka designerével karöltve egy olyan kapszulakollekciót dobnak piacra július 12-én, amely egyedülálló módon ötvözi a divatot és a funkcionalitást – az edzőtáskából pedig a menő zokni és törölköző sem hiányozhat.

Ugyan a kollekció minden egyes darabja kutatásokra támaszkodva, számítógépes adatelemzés segítségével készült, Matthew M. Williams kiemelten ügyelt arra, hogy a divattervezés érzelmi, kissé tökéletlen és organikus része is megmaradjon.

„A számítástechnikában és az adatokban rejlik a divattervezés jövője is. Olyan távlatokat nyit meg a szakma előtt, amelyekre soha nem gondoltunk volna” – kezdte az Olaszországban élő amerikai tervező. „Továbbra is szükség van az emberekre, akik ezeket az információkat a gyakorlatban is alkalmazni tudják. Fontos, hogy a ruhák megszólítsák a vásárlókat, érzelmeket váltsanak ki belőlük. Ezt adom én a kollekcióhoz.”

A technológiai fejlődés számos új lehetőséget kínál, ugyanakkor önmagában nem képes helyettesíti a hagyományos tervezést. A Nike x MMW megalkotásánál is különösen ügyeltek arra, hogy a darabok ne legyenek túl merevek, túl „digitálisak”. Előszeretettel használják a tökéletlenséget, mint stíluselemet, amely a számítógépes tervezés tökéletességének egyfajta ellenpólusa. Ez mutatkozik meg többek között a női ujjatlan felsők varrás nélküli szélein is.

A kollekció megtervezésénél a felsőkön és nadrágokon túl az edzőtáska további tartalmára is gondoltak. Annak ellenére, hogy sokszor háttérbe szorulnak, a zokni és a törölköző is elengedhetetlen kellékei a felszerelésnek, így a Nike x MMW kollekció részeként ezekre is le lehet majd csapni július 12-e után.