Díjat kapott Nemes Jeles László új filmje

2018. szeptember 08.
Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. Úgy látszik, jól döntött, hogy ugyanazt a csapatot választotta. Gratulálunk! Nálunk ez a hír ma a napi favorit!

Nemes Jeles László és a Napszállta főszereplői Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár).

A film Facebook-oldalán tegnap este adták hírül az alkotók, hogy Nemes Jeles László alkotásának ítélte a legjobb film díját a nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije Velencében! A nagy presztízsű szervezet hagyományaihoz híven a hivatalos díjátadó előestéjén díjazza a legjobbakat. A velencei zsűri elnöke Rita Di Santo (Morning Star, Tribune, Manifesto) filmkritikus, filmtörténész, a zsűri további tagjai olasz, spanyol, német és szlovén kritikusok.

A sikerre azért titkon mindenki számított, hiszen a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában 24 év után először kapott meghívást magyar alkotás, és a a közönség már a bemutató előtt állva tapsolta meg a rendezőt és a stábot, azóta pedig jobbnál jobb kritikák jelentek meg róla a nemzetközi sajtóban is. 

A Napszállta főszereplője, Jakab Juli, aki 1913-ban okoz felfordulást a fővárosban. Októberi lapszámunkba Köves Gábor készített a színésznővel interjút, aki arról is mesélt, hogy gyerekként két dolgot szeretett, írni és filmet nézni.

Az interjút keresd az októberi Marie Claire-ben!