Mától 13 alkotó képviseli Milánóban a magyar designt

2019. április 08.
Rendhagyó módon ma nem egy, hanem rögtön 13 designtermék a napi kedvencünk: ugyanis ma kezdődik Milánóban a Design Hét, ahol 13 kiváló magyar kreatív alkotó prezentálja a termékeit. 

Minden év áprilisában a milánói Design Hét ad otthont a designszakma két legjelentősebb eseményének: a Salone Internazionale del Mobile nemzetközi bútorkiállításnak, valamint a Fuorisalone („saloni-n kívüli”) eseménysorozatnak. Az 1961 óta létező Salone del Mobile nemzetközi referenciaponttá vált a design és bútorgyártás területén. Több mint 370.000 érdeklődő, köztük kereskedők, buyerek, gyártók és szakemberek látogatják a szakvásárt. Most a magyar design is színre lép!


Fotó: Hannabi

Magyarország 13 magyar tervező különleges kiállításával képviseteti magát a rendezvény egyik központi helyszínén, a Brera Design Districten. A szakmai szempontok által kiválasztott magyar designerek az ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, a Brinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, a CODO (Kodolányi Gábor), a Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), a Hannabi Sofa (Rácz Anikó), a Biela Collection (Kerékgyártó András), a Knetik Dóra, a KOMONKA Textile (Kovács Móni), a Polyunomi (Lakatos Ábel), a POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence) és a STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma). A központi helyszínen lévő magyar installáció új perspektívákba helyezi, többletjelentéssel látja el a hétköznapi tárgyakat, amelyek nagyvonalú és kreatív elemhasználatukkal, ötletes kialakításukkal méltón járulnak hozzá a magyar design erős és pozitív imázsának kialakításához.


Fotó: STUDIO NOMAD