Sötétlila és kakaóbarna násza a Designers Guild őszi kollekciójában

2019. augusztus 15.
A Le Poéme de Fleurs kollekciót festett virágok, geometrikus mintarendszerek, a Távol-Keletet idéző, egzotikus színpárosítások és finom hímzések teszik különösen izgalmassá és sokrétűvé.

A 19. század utolsó évtizedeiben különleges mozgalom bontakozott ki Angliában: a korszak számos kreatív elméje fogott össze azért, hogy egy új, különleges stílust hozzon létre. Az Aesthetic Movement egyaránt szemben állt a komor, merev viktoriánus stílussal, de a születőfélben lévő, ipari esztétikával is, és olyan termékeket népszerűsített, melyek minden részlete művészien kidolgozott. Ez a korszak, ez a burjánzó dekorativitás ihlette a Designers Guild legújabb, 2019 őszi-téli kollekcióját.

A kollekció sötétlila és kakaóbarna árnyalatait élénk, vibráló színfoltok egészítik ki, kombinálva a klasszikus eleganciát friss, üde, modern elemekkel. Nyomott és szövött textiljeit hímzett részletek teszik elragadóvá, tapétái között pedig lenyűgöző jeleneteikkel egész falfelületeket beborító modellek is megtalálhatók.

A kollekció, mely ezúttal is több tucat új modellből és azok számos színvariációjából áll, a textileken és tapétákon kívül díszpárnákat, takarókat és más kiegészítőket is tartalmaz, sőt: a Designers Guild márka idén új könyvvel is meglepi hűséges rajongóit. A Tricia Guild: In My View a márka alapítójának lélegzetelállító, olaszországi nyaralójába enged betekintést, több száz fotón keresztül.

A Le Poéme de Fleurs kollekció már elérhető a Hephaistosban illetve viszonteladóinál.