A konyha éke lehet ez a rusztikus, mégis szupermodern tűzhely

2019. október 09.
A modern gasztronómia újra felfedezte magának a faszenen készült ételek különlegességét, most pedig egy modern, mégis rusztikus hangulatot idéző eszköz is született hozzá!

A Noori tűzhelye a brazil gyártó szerint „visszarepít azokba az időkbe, amikor a fatüzeléssel való főzés minden rítus alapját jelentette”, miközben a különleges dizájnnak hála egészen modern külsőt kapott a spéci konyhai eszköz.

A multifunkciós és moduláris tűzhely egyszerre használható dekoratív kályhaként, pizzasütőként és barbecue-ként is: speciális kialakításának hála a főző- és sütőfelületekre épp megfelelő mennyiségű hő és füst jut ahhoz, hogy ételeink finom, fütös ízűek legyenek, de még ne pörkölődjenek meg. A tűzhelyet egyébként három jóbarát közösen fejlesztette ki, akik közösen tanultak dizájnt a brazil IPEMA egyetemen és egy olyan projektben (Permaculture Design Course) vettek részt, amely igyekszik a „természettel közösen dolgozni” a formatervezés során.

A rusztikus, mégis minimalista betontest kerekeken áll, így az eszköz könnyedén szállítható, ráadásul egyszerre lehet a kerti partik sztárja vagy a lakás menő dísze a hűvösebb téli napokon.

Dezeen