A high tech találkozása az olasz dizájnnal

2019. október 18.
A hagyományos, olasz kézműves technikák és a legmodernebb csúcstechnológia keverednek ezekben a rendkívül dizájnos kütyükben.

Mario Alessiani szerette volna bebizonyítani, hogy a legmodernebb kütyük is érkezhetnek klasszikus, kézműves dizájnnal. A tervező a hagyományos olasz kézműves technológiákhoz nyúlt vissza, persze aztán az egészen csavart egyet a letisztult, minimalista kialakítással.

A techipar tömegtermelése mellett igazán üdítő ilyen egyedi, különleges tárgyakat látni, melyek végre nem csúfítják el otthonunkat, sőt, még dísztárgyként is megállják a helyüket. Az elegáns Soul_Tech kollekció egy bluetooth-os hangszóróból, egy vezeték nélküli okostelefon-töltőből és egy érintőképernyőhöz használatos tollból áll, a funkcionális eszközök pedig fa- és fém burkolattal egészülnek ki.

A művész azt mondja, szerette volna bebizonyítani, hogy a nagy gonddal és odafigyeléssel készülő kézműves tárgyak a modern világban is megállják a helyüket, és hogy a csúcstechnológiás eszközök is lehetnek esztétikusak.

DesignBoom