A legszebb újrahasznosítható gyerekbicikli

2019. október 25.
A rikító műanyagok helyett ilyen gyönyörű, fából készült biciklit is adhatunk a gyerekeknek - arról nem is beszélve, hogy a Bixie még környezetbarát is!

Andrej Kregar építész és formatervező álmodta meg a Bixie névre keresztelt gyerekbiciklit, kislánya első születésnapja alkalmából. Bár a pótkerekek nélküli egyensúlyfejlesztő bicikli valószínűleg inkább nagyobb gyerekeknek való, az biztos, hogy elképesztően dizájnos, ráadásul környezetbarát választás a ma elterjedtnek számító rikító színekbe mártott műanyag verziók helyett.

A bicikli azért is különleges, mert teljesen a klasszikus felnőtt biciklik formáját követi, így még vonzóbb lehet a szüleiket utánozni vágyó gyerekeknek. A Bixie 99 százalékban újrahasznosítható szlovén fából készült, az ülés pedig állítható, hogy sokáig használhassák a kicsik. Kregarnak az sem titkolt célja, hogy a képernyőfüggő generációkat visszavezesse a természetbe és a természetes anyagok szeretetéhez – és most már sok szülő követheti a példáját, hiszen a biciklit már meg is lehet rendelni Kickstarteren keresztül!

DesignBoom