Óriási blokkból csinált szőnyeget az IKEA

2019. november 01.
Virgil Abloh kreatív szakember vezetésével született meg az új Markerad kollekció, melyben a hétköznapi holmik igazi dizájntárgyakká változnak.

A Markerad kollekció kedvenc darabja számunkra egyértelműen ez a frappáns és játékosan önreflexív szőnyeg, de ezen kívül Mona Lisával és zseniális órával is találkozhatunk az IKEA legújabb kreációi között. A világszerte ünnepelt Virgil Abloh nevével fémjelzett darabokat legalább annyira átitatja a humor is, mint a dizájn és kortárs művészet iránti érzékenység, miközben a bútorok és kiegészítők mégis funkcionálisak és könnyen integrálhatóak maradnak.

Érdemes szétnézni az izgalmas holmik közt, hiszen mi most csak egyet emelünk ki: a „blokk-szőnyeg” (19 990 ft) egy mindenki számára ismerős tárgyat helyez teljesen új kontextusba, így új értelmet adva a többnyire szemétbe kerülő, eldobható papírlapnak. Abloh kommentárja szerint nemcsak a padlót díszítheti, de akár függesztve a falakat is – az biztos, hogy minden felületen garantáltan feltűnő darab és okos fricska az IKEA-tól.

Fotó: IKEA