A Panasonic szemellenzője segíthet a koncentrációban

2019. október 30.
A lovaknál már működött, és úgy tűnik, a Panasonic szerint az emberek számára is hasznos lehet egy okosan kialakított szemellenző.

A kapitalizmus legnépszerűbb új kiegészítője lehet a Panasonic dizájnos szemellenzője, mely a munkahelyi produktivitás maximalizálását tűzte ki célul. A Wear Space tervezői abból indultak ki, hogy az egyterű irodákban rengeteg a zavaró inger, ami elvonhatja a dolgozók figyelmét, így megalkották a terméket, melynek viselője kizárólag arra koncentrál majd, ami a szeme előtt van – vagyis többnyire egy monitorra és a rajta sorakozó feladatokra.

A módszert lovaknál már régóta alkalmazzák, de valószínűleg az embernél is pont annyira hatékony eszköz lehet a szemellenző – kérdés persze, hogy mennyire humánus dolog ennyire lekorlátozni mások látóterét (egészen pontosan 60 százalékkal), illetve hogy mennyire komfortos ez a csőlátást biztosító viselet.

A minimalista darab egyelőre csak prototípus, de könnyen lehet, hogy a multik mohó főnökei hamar rákapnak majd az ötletre.

Dezeen