A szöuli dizájner alkotásával újra az anyaméhben érezhetjük magunkat

2020. január 02.
Hye Seomoon az anyaméh biztonságát szerette volna visszaadni ezzel a nem mindennapi burokkal, ha felnőttként is elbújnánk kicsit a szorongató valóság elől.

Mindannyian érezzük néha úgy, hogy a külvilág ingerei túlságosan is megterhelőek és legszívesebben behúzódnánk egy védelmet és biztonságot nyújtó burokba. Valószínűleg nem véletlen ez az igény, hiszen kilenc hónapot töltöttünk a világ leginkább biztonságérzetet nyújtó helyén: az anyaméhben. Épp ezt szerette volna reprodukálni Hye Seomoon, dél-koreai dizájner, mikor megalkotta „Feeling Shell Series” című sorozatát.

A központi tárgy a természetes kenderből és gyapjúból készült burok, ami finoman körbeöleli a testet, így megnyugtató menedéket jelent a mindennapi stresszhelyzetek elől. Kiegészítőként készített egy meleg fényt árasztó lámpát is, ami tovább fokozza a relaxációs lehetőségeket. Seomoon szerette volna megmutatni, hogy néha felnőttként is szükségünk lehet az elvonulásra és a biztonságra, alkotása pedig nem pusztán művészi koncepció – valódi gyakorlati haszna is lehet.

 

DesignBoom