High-tech nyakék védhet meg a városi levegőtől

2020. január 23.
A londoni Seymourpowell csúcstechnológiás eszköze segít, hogy még a nagyvárosi nyüzsgésben is egy szépítő buborékban érezzük magunkat.

Egyre többet lehet olvasni a nagyvárosok aggasztó légszennyezettségéről, azt pedig nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy a zajos, büdös, kemikáliákkal szennyezett városi levegő sem az egészségünknek, sem a szépségünknek nem tesz túl jót. Ez ellen akar fellépni a londoni Seymourpowell stúdió Athmosphere névre keresztelt eszköze, ami segít, hogy „szépségbuborékban” utazhassunk még a tömegközlekedésen is.

A nyakon viselhető nyakék/nyakörv alapvetően egy csúcstechnológiás okoseszköz, ami képes felmérni viselője bőrének állapotát és mérlegelni a környezeti hatásokat, majd az igényektől függően fényvédőt, légtisztító anyagot vagy épp illatos permetet párologtat az arcunkra. Sőt, ha túlságosan meleg van még hűteni is képes nyaktól felfelé. A különböző kozmetikai termékeket egy kis ampullába lehet betölteni, ebből permetez aztán az arcunkra az Atmosphere. Természetesen tartozik hozzá egy mobilos applikáció is, ami elemzi a minket körülvevő szennyező anyagokat, ha kíváncsiak lennénk rájuk.

A nyakék egyébként állítólag nagyon könnyű, szóval egyáltalán nem okoz gondot a viselése, bár kérdés, mennyire tudjuk beilleszteni a mindennapi szettekbe.

Dezeen