Virgil Abloh különleges órát tervezett a Louis Vuittonnak

2020. január 16.
Különleges meghívóval invitálták a kiválasztottakat a márka 2020-as férfidivat-bemutatójára – hála Virgil Abloh kreatív zsenialitásának.

A számjegyek helyett tizenkét klasszikus LV-logó díszeleg a lapján, de a legszokatlanabb mégis az, hogy visszafelé ketyeg a Virgil Abloh által tervezett speciális Louis Vuitton óra. A dizájner a divatház 2020-as, Heaven on Earth névre keresztelt férfidivat-bemutatóra álmodta meg a nem mindennapi darabot, amihez állítólag egy régi mondás inspirálta: „még a rossz órának is igaza van napi kétszer”. Ugyan ilyen meghívót természetesen csak a kiválasztottak kaphatnak, Abloh az Instagramon osztotta meg követőivel legújabb alkotását, melyből úgy fest, a legendás francia divatház férfi szekciójának művészeti vezetőjeként a tervező nemcsak a ruhákban tudja kiélni kreativitását, hanem a formatervezéshez fűződő művészi koncepcióit is megvalósíthatja.

Abloh egyébként láthatóan vonzódik ehhez a szimbolikus tárgyhoz: nemrégiben az IKEA-val közös együttműködésében tervezett egy különleges darabot, de barátjának, Drake-nek is készített extravagáns karórát.

DesignBoom

Fotók: Virgil Abloh