Még fertőtleníteni is tud a high-tech mobiltöltő

2020. április 06.
Manapság igyekszünk a szokásosnál is jobban ügyelni a higiéniára, de talán bele sem gondolunk, hogy a telefonunk mennyi kórokozó hordozója lehet. Erre a problémára kínál megoldást a Lexon Oblio vezeték nélküli töltő, ami töltés közben még fertőtlenít is.

A koronavírus-járvány végre felhívta a világ figyelmét az alapos kézmosás fontosságára, abba azonban talán bele sem gondolunk, hogy mennyi hétköznapi tárgyunk lehet a kórokozók melegágya. Elsősorban azok a tárgyak jelenthetnek veszélyt, amiket naponta több alkalommal is megérintünk a kezünkkel, ilyenek például a kilincsek, a kapaszkodók, a különféle fogantyúk, vagy akár a mobiltelefonunk is!

A Lexon tervezői, Manuela Simonelli és Andrea Quaglio ezért rukkoltak elő az Oblio vezeték nélküli telefontöltővel, ami töltés közben még fertőtleníti is a mobiltelefonunkat. A leginkább egy vázára hajazó high-tech kütyü antibakteriális UV-C fénnyel sterilizál: állítólag már 20 perc alatt képes elpusztítani a baktériumok 99,9 százalékát, bár a telefonunk teljes feltöltéséhez 3 órára van szüksége.

A minimalista töltő egyébként nem csak a járvány idején lehet hasznos – egyébként sem árt tisztán és sterilen tartani a leggyakrabban használt eszközünket.

Design-Milk