Megérkezett a legstílusosabb pizzasütő

2020. április 07.
Giacomo Fava olasz építész bebizonyítja, hogy a hagyományos technológiák és a legmodernebb csúcsdizájn remekül kiegészítik egymást – pláne, ha pizzasütésről van szó!

Az olasz Clementi már 1975 óta készít tűzhelyeket, sütőket és grilleket, most azonban egy egészen különleges kollekcióval rukkolt elő: Giacomo Fava építész közreműködésével a hagyományos pizzasütőket gondolta újra a cég a modern minimalizmus jegyében.

A Meneghino egy fatüzelésű grill, amelynek különlegessége, hogy alacsony (fa)fogyasztás mellett is képes magas hőmérsékletet előállítani – Fava ráadásul még moduláris kiegészítőket is tervezett hozzá, hogy a kertünkben kiépíthessük a saját pizzasütő-állomásunkat. A másik darab, a Clem Clem már egy gáztüzelésű pizzasütő, ami hordozható, és leginkább egy űrhajó csúcsmodern elemére hasonlít. Ezt a három lábon álló, letisztult sütőt egyébként úgy alkotta meg a tervező, hogy hűvösebb nyári estéken melegedhessünk is mellette, vagyis fűtőtestként is funkcionál. Persze a legjobb, ha közben egy ropogós tésztájú pizza is készül benne!

Designboom