Az ikonikus kisbusz környezetbarát verzióban tér vissza

2020. április 27.
A Volkswagen kisbusza szinte a hippikorszak szimbólumává vált, most azonban végre környezetbarát, elektromos változatban tér vissza!

A Volkswagen nemrégiben mutatta be e-BULLI névre keresztelt concept-járművét, ami a hatvanas évek ikonikus hippibuszának (T1 samba) modernizált, elektromos verziója. A csendes és zöld elektromos motor ráadásul nemcsak a környezetet védi, de az autó teljesítményét is fokozza: 105 km/h helyett így már 130 km/h-ra gyorsulhat a kisbusz. A gyártó szerint az akkumulátor körülbelül 200 km-t tud futni két töltés között.

A protorípus vagány égetett narancs színt kapott, belül pedig elegáns krémszín erősíti a letisztult, modern hatást. És bár a járgány külsőre tényleg a hatvanas éveket idézi, belül már sokkal nagyobb kényelmet és eleganciát szolgáltat, mint klasszikus elődje. A Volkswagen egyébként az új modellek árusítása mellett azt is tervezi, hogy felajánlja a tulajdonosoknak a régi T1-es kisbuszok átalakítását, így az is környezettudatosabb lehet, aki nem akar megválni kedvenc kisbuszától.

DesignBoom