Szép és hasznos is az óceáni hulladékból készült telefontöltő

2020. május 04.
A brightoni székhelyű stúdió kimondottan a fenntartható dizájn jegyében tervez: óceáni hulladékból készült hordozható hangszórójuk után most egy praktikus mobiltöltőt is alkottak!

Száz százalékban nem lebomló óceáni hulladékból, kézzel készülnek a Gomi nevű brightoni dizájnstúdió egyedi telefontöltői. A fenntartható tervezéssel foglalkozó stúdió korábban már készített techcuccokat óceáni szemétből (akkor egy hordozható hangszórót), most pedig újabb praktikus darabbal rukkoltak elő!

A hordozható mobiltöltő nemcsak anyagában idézi meg az óceánt, hanem külsőre is – a márványosan kavargó, türkizkékben és fehérben játszó töltőkön a kézi készítésnek hála minden minta kicsit más, szóval nincs két egyforma darab. Külön szuper, hogy a Gomi az egész gyártási folyamat során ügyel a környezettudatosságra: helyi műhelyekben, helyi szakemberekkel készítik a termékeiket, és arra is törekednek, hogy az áraikat alacsonyan tartsák. Tom Meades, a márka menedzsere és tervezője a DesignBoomnak elmondta, hogy alig 9 hónap alatt sikerült 500 kg szemetet felhasználniuk termékeikhez, és reménykednek benne, hogy a jövőben még több hulladékot hasznosíthatnak újra.

DesignBoom