High-tech védelem a koronavírus ellen

2020. május 07.
A futurisztikus kapszula megtisztítja nekünk a levegőt, így garantált védelmet biztosít a koronavírussal szemben.

A szövetmaszk ma már mindenkinek kötelező, az egészségügyi dolgozók pedig (ideális esetben) profi plexipajzzsal takarják az arcukat. Létezik azonban egy minden maszknál profibb eszköz is, a BioVYZR: egy felsőtestre húzható kapszula, ami állítólag képes bombabiztos védelmet biztosítani a koronavírussal szemben.

A speciális védőfelszerelést a torontói VYZR techcég alkotta meg annak reményében, hogy így szigorú távolságtartás nélkül is biztonságossá élhetők a mindennapok – persze tegyük hozzá, a társas érintkezés azért így sem lesz a régi. A meglehetősen bizarr látványt keltő, szinte a teljes felsőtestet beburkoló futurisztikus eszköz talán túlzásnak tűnhet, de fontos előnye, hogy alaposan megszűri a beáramló levegőt, így a koronavírus sem juthat be a szervezetünkbe.

Az eszköz egyébként elvileg csupán 1,2 kiló, és ellenáll mindenféle időjárási viszontagságnak. Azért arra érdemes ügyelni, hogy a kezeket és a testfelületünk nagy részét továbbra is szabadon hagyja, így ha levettük magunkról és óvatlanok vagyunk, még mindig megfertőződhetünk.

Designboom