Kreatív megoldással lett biztonságos a koronavírus alatti éttermezés

2020. május 08.
Egy amszterdami étterem ügyes dizájnmegoldással tesz eleget a social distancing szabályainak, hogy a koronavírus idején is biztonságosan vacsorázhassunk.

Úgy tűnik, egyre több dizájnmegoldás születik a koronavírus által meghatározott életünk megkönnyítéséért, hiszen nagyon úgy fest, hogy a vírus még egy jó darabig velünk marad. Épp ezért hosszú távon nem biztos, hogy mindenről le kell mondanunk, az viszont tény, hogy a legtöbb (korábban) hétköznapi élményünk jelentősen átalakul majd: ilyen lehet például az étterembe járás is.

Nemrégiben bemutattunk egy izgalmas dizájnkoncepciót, ami plexifülkékkel tenné biztonságossá a tengerparti nyaralást – valami nagyon hasonlót most meg is valósított egy amszterdami étterem is, ahol apró, személyre szabott „üvegházikókba” ültetik a vacsoravendégeket.

A vízparti Mediamatic Art Centre-hez tarozó étterem így tökéletesen megfelel a social distancing szabályainak, miközben kifejezetten izgalmas, intim vacsoraélményt kínál. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a teljesen biztonságos éttermezéshez még így is rengeteg szabályt be kell tartani: oda kell figyelni például a maszkviselésre és az éttermi konyha megfelelő higiéniájára is.

Wander-Lust