Plexifülkékkel tenné biztonságossá a tengerparti nyaralást egy dizájner

2020. május 05.
Ha idén el is jutunk a tengerpartra, az biztosan egészen más lesz, mint eddig: a biztonságos standoláshoz ugyanis továbbra is be kell tartani a social distancing alapszabályait. Egy olasz dizájner kreatív ötlettel állt elő a koronavírus alatti nyaraláshoz.

Még mindig nem tudjuk, mit tartogat számunkra a nyár, bár most már biztosnak látszik, hogy Magyarországon elmaradnak a szezon legnagyobb fesztiváljai, eseményei. Néhány ország már pedzegeti a turizmus újraélesztését, és egyre többen állnak elő kreatív megoldásokkal, hogy biztonságosabbá tegyék a nyaralási lehetőségeket.

Az olasz dizájner, Umberto Menasci például a koronavírus alatti strandolást gondolta újra: SafeBeach koncepciójának lényege, hogy a tengerpartokat parkolóházszerűen egyenlő parcellákra osztaná, és külön kis plexifülkékben szeparálná el egymástól a nyaralókat. Így az emberek élvezhetnék a parti homokot és a napsütést – anélkül, hogy tovább terjedne a vírus.

Menasci terve egyelőre csak fantázia, azonban bármennyire is bizarrnak tűnik, állítólag már több országban fontolgatnak hasonló intézkedéseket: Spanyolországban például az éttermekben vetnének be plexifalakat, hogy elválasszák egymástól a vendégeket. Annyi biztos, hogy ha a koronavírus ideje alatt is szeretnénk legalább valamelyest folytatni megszokott életünket, gyökeres változtatásokra lesz szükség.

DesignBoom