Pazar betonvilla Costa Rica szívében

2020. július 01.
A sűrű Cosa Rica-i dzsungel közepén álló, különleges betonépület igazi luxusmenedék a trópusi nyaralásra vágyóknak. A minimalista, modern kialakítás mellett a hatalmas, pazar kilátást kínáló medencét is élvezhetik a vendégek.

A cseh Formafatal építészeti stúdió és a Refuel Works a brazil építész, Paulo Mendes da Rocha stílusából inspirálódva tervezte meg az Art Villa névre keresztelt betonnyaralót, ami a mesebeli Costa Rica-i dzsungel közepén áll. A horizontálisan elterülő betonépület egyrészt belesimul a tájba, miközben  szikár szürkeségével és egyszerű vonalaival mégis kitűnik az organikusan burjánzó növényzetből.

A fényes, modern épületben a csiszolt betonpadló és a nyers hatású betonból készült oszlopok mellett a bútorokban is – például a konyha elemeiben vagy a fürdőkádban – megjelenik az anyag, amelyet néhol fabetétekkel és dekorációs elemekkel ellensúlyoznak. De az 570 négyzetméteres, bérelhető villa igazi különlegessége a pazar kilátást biztosító hatalmas medence, amiben a fülledt dzsungel közepén is lehűthetjük magunkat.

Mutatunk néhány képet a villa legizgalmasabb részleteiről:

Dezeen

Olvass tovább!