Így néz ki a legszínesebb óvoda

2020. május 25.
A szivárvány összes színe visszaköszön ebben az izgalmasan kialakított kínai óvodában, ahová garantáltan jókedvvel érkeznek a gyerekek.

A kínai SAKO Architects építészeti stúdió bebizonyítja, hogy egy gyerekeknek tervezett épület anélkül is lehet színes és barátságos, hogy telezsúfolnánk ízléstelen állatfigurákkal és harsány dekorációkkal. Ez a különleges óvoda ugyanis alapvetően meglehetősen minimalista kialakítású, azonban a falakra és a lépcsősorokra helyezett színes plexibetéteknek köszönhetően mégis vidám, hívogató tér a gyerekek számára.

A fehérre meszelt, lágy vonalakkal szabdalt épületben a színes ablakokon beszűrődő fény tölti meg élettel a teret, különleges, napszakonként változó játéka lendületet ad neki, és barátságos környezetet teremt az odajáró gyerekeknek. Erre erősít rá a természetes fényt beengedő, üvegpanelekkel kirakott mennyezet, ami nemcsak a kaleidoszkóp-hatásnak kedvez, de a gyerekek közérzetét is javítja.

Az épület másik különlegessége, hogy füvesített tetőteraszának hála biztonságos, könnyen elérhető helyet teremt az óvodásoknak a kültéri kikapcsolódáshoz, ami szintén elengedhetetlen a gyerekek megfelelő fejlődéséhez.

DesignBoom