Még a kapcsolók is jól néznek ki, ha betonból készülnek

2020. július 02.
Izgalmas innovációval állt elő egy hazai dizájnstúdió: műanyag helyett betonból készítenek kapcsolókat és konnektoraljzatokat, amik így nemcsak tartósabbak, de sokkal mutatósabbak is a hagyományos daraboknál.

Még az egyik legmenőbb külföldi dizájnoldal, a Designboom is felfigyelt a Sekhina nevű magyar vállalkozásra, akik a konnektoraljzatokat és kapcsolókat gondolták újra. Elsőre talán úgy tűnhet, felesleges ennyi energiát fektetni ilyen marginális részletekbe, de egyrészt mindenki tudja, hogy a dizájnérzékenység épp az ilyen finomságokban rejlik, másrészt ezek a funkcionális tárgyak mindenhol körülvesznek minket – miért ne lehetnének stílusosabbak? És persze fenntarthatóbbak is, hiszen azzal mindig csak jól járunk, ha a műanyagot valamilyen tartósabb, környezetbarátabb matériára cseréljük.

Az indusztriális hangulatú betonkapcsolók és -panelek izgalmas játékosságot és egyediséget csempésznek az enteriőrbe, miközben rámutatnak arra is, hogy a zöld gondolkodásban – a nagyléptékű változtatásokon túl – az ilyen apróságokra is oda kell figyelnünk. Végül is gondoljunk csak bele, mennyi műanyagtól szabadulhatnánk meg, ha minden konnektor és minden kapcsoló betonból készülhetne!

Fotó: Sekhina

Olvass továb!