Igazi álom úti cél a görög hegyoldalba vájt fürdő

2020. július 16.
A bizánci eredetű romfaluban található Euphoria Spa egy 3000 négyzetméteres, hegyoldalba vájt fürdőkomplexum, annyira szép és különleges, hogy mi azonnal felvettük a bakancslistánkra!

Az ókori Spártától alig néhány kilométerre fekszik Misztrász, egy különleges romfalu, ami már önmagában kiérdemelte, hogy a UNESCO világörökség része lehessen. De nemcsak ezért érdemes ellátogatni oda, hanem azért is, mert ott található az Euphoria Spa, egy fantasztikus, hegyoldalba vájt fürdőkomplexum, ami holisztikus kényeztetést kínál egy építészetileg is rendkívül izgalmas térben.

A lágy ívekből álló, árkádos térszerkezet és a kör alakú medencék leginkább a klasszikus török fürdők stílusára emlékezetnek – azokhoz hasonlóan itt is az intim, békés, szinte meditatív hangulat kialakítása volt a cél, amelyet a finom világítás és a pasztellszínek is támogatnak. A DecaArchitect által megálmodott 3000 négyzetméteres spa holisztikus kényeztetést kínál, azaz a hagyományos fürdőzés mellett fények, hanghatások játékával, sőt a gondosan kialakított terekkel is szeretnének hozzájárulni a pihentető élményhez.

Dezeen

Olvass tovább!