Ha meguntad ezt a pulóvert, komposztáld a hátsó kertben

2020. szeptember 11. |

Az eukalipsztuszlevelekből készült pulóvert gránátalmával színezték, és nyolc hét alatt elvileg teljesen lebomlik.

A főként kísérleti divattal foglalkozó Vollebak speciális pulóverét fenntartható gazdálkodásokból származó eukaliptuszból készítették, majd gárnátalmahéjjal színezték – így kapott finom, sötétzöld árnyalatot. A növényi alapú kapucnis pulóver különlegessége, hogy nyolc hét alatt teljesen lebomlik, így használat után nyugodtan komposztálhatjuk a kertben.

„A Plant and Pomegranate Hoodie pont úgy néz ki, mint egy sima kapucnis pulcsi, pont olyan viselni, mint egy sima kapucnis pulcsit, és épp annyira tartós, mint egy sima kapucnis pulcsi, azonban a mi darabunk a természetből érkezett, és oda is tér majd vissza” – magyarázza a Dezeennek a Vollebak társalapítója, Steve Tidball.

A projektet egyébként az ősember „ruhatára” inspirálta: évezredekkel ezelőtt gyakorlatilag minden ruhadarabunk lebomló volt, szóval miért is ne térnénk vissza ehhez a környezettudatos, fenntartható megközelítéshez?

Dezeen

Olvass tovább!

Itt az első teljesen lebomló sportcipő

Itt az első teljesen lebomló sportcipő

Az adidas bemutatta a Futurecraft Biofabric elnevezésű modelljét. A bioacél szálakból készült sportcipő különlegessége, hogy képes a teljes természetes lebomlásra.

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design