Így nézhetnek ki a jövő mozitermei?

2020. szeptember 01.
A prémiumülések színeit Wes Anderson világa ihlette, de legfontosabb tulajdonságuk, hogy biztonságos moziélményt kínálnak a koronavírus idején is.

A Layer stúdió Sequel névre keresztelt speciális ülése szeretné arra bátorítani az embereket, hogy újra mozijegyet váltsanak, hiszen a filmipar is nagyon megszenvedi a koronavírus hatásait. Ez az ülés elvileg biztonságos filmélményt garantál, hiszen az oldalaira illesztett plexiüvegekkel moziteremben is megvalósítja a social distancing előírásait, emellett olyan speciális antibakteriális anyagokból lett kialakítva, amik szintén védenek a vírustól. A 3D-kötéssel készült textilt például réz(I)-oxiddal vonták be, így a szék nemcsak vízlepergető, de elvileg a szennyeződéseket is taszítja.

A Sequel ülések színvilágát Wes Anderson univerzuma, azaz a „mid-century pasztellek” ihlették, ami finom főhajtás a bajba jutott filmipar előtt. A moduláris székeket többféle módon is sorokba lehet rendezni, ezért bármilyen moziterembe passzolhatnak – az alkotók reménykednek benne, hogy ilyen megoldásokkal hamarosan újra visszatérhetnek a nézők a mozikba.

Dezeen

Olvass tovább!