Élelmiszeripari hulladékból készült védőfelszerelés

2020. november 03.
Alice Potts dizájner speciális, arc elé helyezhető pajzsai környezetbarát alternatívát kínálnak a műanyagból készült védőfelszerelés helyett.

Hirtelen jött krízishelyzetekben hajlamosak lehetünk megfeledkezni a bolygó állandó kríziséről, a klímaváltozásról. Pedig nem igazán van olyan válság, ami legitimálná, hogy megfeledkezzünk az emberiség legégetőbb problémájáról – pláne, hogy az egyszer használatos műanyagra szinte mindig van környezetbarát alternatíva.

Ezt mutatja meg a londoni dizájner, Alice Potts munkája is, aki élelmiszeripari hulladékokból és más növényekből alkotott arc elé helyezhető védőpajzsokat. A koronavírus idején sokat használt védőfelszerelés itt persze inkább műtárgy, mint valódi használati tárgy, hiszen az eljárás során kialakult izgalmas textúrák és természetes – például cékla segítségével készült – színezések nem igazán mondhatóak praktikusnak. Ettől függetlenül Potts szeretné majd megosztani a munkafolyamat részleteit és a lebomló védőpajzsok „receptjét, hogy 3D-nyomtatással, illetve házi módszerekkel bárki számára elkészíthetőek legyenek”.

Dezeen

Olvass tovább!