Szilikonkarmokkal és Kim Kardasihan-fenékkel rukkolt elő a dizájner

2020. december 09.
A svéd művész és dizájner bizarr „kiegészítőket” is tervezett szokatlan ruhái mellé: nehéz eldönteni, hogy a kézre hajazó, hússzínű szandál vagy a felhúzható Kardashian-fenék a durvább darab.

Beate Karlsson, a „szilikon királynője” időről időre meghökkenti a világot extravagáns alkotásaival, amelyek a divat és a (performansz/képző)művészet határán egyensúlyoznak. Karlsson előszeretettel torzít el és nagyít fel hétköznapi tárgyakat és testrészeket, egészen bizarr, szürreális összeállításokat teremtve.

Legújabb munkái között helyet kapott egy különös, hússzínű szandál, ami egy emberi kéz kicsavart, felfújt változata – így végül inkább hasonlít állatias karmokra, mint kezekre. A másik nagy dobása egy nadrágként felhúzható Kim Kardashian hátsó, ami a reality királynő talán önmagánál is híresebb testtájának pontos replikája. A 3D-nyomtatással készült kreációk Karlsson megfogalmazása szerint a „fiktív divat” alkotásai: egy olyan elképzelt jövőnek születtek, ahol teljesen felrúgták a korábban ismert normákat az öltözködéssel és megjelenéssel kapcsolatban. A svéd dizájner szerint a fogyasztói társadalom kiüresítette a modern divatipart, ami innováció helyett folyamatosan újratermeli az igényeket kiszolgáló termékeket – saját extrém összeállításaival ezzel a tendenciával is szeretne szembefordulni.

Dezeen

Olvass tovább!