Légies bútorok megrögzött minimalistáknak

2021. január 20.
Nathalie Deboel légies, puritán bútorainak alapja csupán néhány karcsú farúdból van összerakva, a végeredmény mégis szemet gyönyörködtető.

A radikálisan letisztult Nomad bútorkollekcióban minden egyes darabhoz fából készült rudakat használtak, amiket aztán csavarok nélkül, pusztán az elemek egymásba csúsztatásával rögzítettek. A belga belsőépítész, Nathalie Deboel olyan minimalista kollekciót szeretett volna alkotni, ami légies, könnyen összeállítható, és nem utolsósorban szemet gyönyörködtető darabokból áll.

A bútorok magját adó fahengert a túrázásokhoz használt botok ihlették, amiket a Covid alatt Deboel is felfedezett magának – utazási lehetőségek híján gyakran szervezett vidéki kirándulásokat. A geometrikus darabok tehát egyúttal a természet előtt is tisztelegnek, hiszen ennek fontossága a járvány alatt egyértelműen felértékelődött az emberiség számára. A Nomad bútorok ugyanakkor az otthont képviselik, egy biztos pontot a bizonytalan időkben, bízva benne, hogy a társaságukban töltött idő nyugtatóan és inspirálóan hat az emberre.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!