A Meska társalapítója kapta az AmCham díját

2013. november 14.
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) az idén negyedszer adta át a Női Kiválóság Díjat: a zsűri ezúttal Porst Réka, a Meska.hu társalapítójának és vezetőjének teljesítményét ítélte legkiemelkedőbbnek a mezőnyből.

Az idén Eredményes Női Vállalkozók témájú AmCham Női Kiválóság Díjra nyár óta lehetett jelölni olyan sikeres hölgyeket, akik példaképül szolgálhatnak mások számára, és akik segítenek megmutatni, mire van szüksége ma egy nőnek a sikerhez. Rekordszámú, közel 60 jelölés érkezett a pályázatra.

Porst Réka öt évvel ezelőtt indította el a Meska.hu online kézműves piacteret Hídvégi Borbálával közösen. Először csak pár tucat árus kínálta termékeit, mára 3600 művész és hobbialkotó kap lehetőséget, hogy munkáit pénzzé tegye, és havi több mint félmillió látogató válogat az oldalon. Rékáék a site elindításával mások mellett több száz kismamának, nyugdíjasnak és hátrányos helyzetben élő embernek segítettek, hogy a hobbijuk pénzkereseti forrássá válhasson. A Meska.hu rendszeresen szervez jótékonysági gyűjtéseket és minden bevételt fejlesztésre fordítanak.

A döntőbe öt hölgy került – Dr. Gyovai Viola, a Biola Biokozmetikai Kft. ügyvezető tulajdonosa, Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó Kft. tulajdonosa és stratégiai és marketingigazgatója, Porst Réka, a Meska.hu Kft. társalapítója, vezetője, Vida Ágnes Anna, pszichológus, vállalkozó, blogger, valamint Zwack Izabella a Dobogó Pincészet tulajdonosa és a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tagja –, közülük választotta ki a zsűri a győztest.

A fődíjat – egy egyedi üvegszobrot – az AmCham hetedik Esélyegyenlőségi konferenciáján, november 13-án Dr. Jádi Németh Andrea, az AmCham második alelnöke és Heal Edina, a Díj zsűrielnöke adta át Porst Rékának, és egyúttal egy-egy oklevéllel és egyedi, névre szóló rekavago táskákkal köszöntötték a négy további döntőst. Emellett a díj nyertesének Vágó Réka magyar cipőtervező készít egy egyedi, személyre szabott táskát.