Mire vágyunk Valentin-napon?

2014. február 14.
Már itthon is egyre többen ünneplik a Valentin-napot. Egy kutatás arra kereste a választ, mire vágynak igazán a magyarok a szerelem napján.

A ShopAlike és az ELITTÁRS közös felméréssel járt utána a magyarok valentin-napi szokásainak, 915 nő és 654 férfi megkérdezésével. A kutatás szerint a résztvevők 76%-a már ünnepelte valamilyen módon a Valentin-napot, bár többségük még mindig nem sorolja a fontos ünnepek közé.

A vásárlási adatok alapján a férfiak általában karkötővel, fülbevalóval, fürdőköpennyel és fehérneművel lepik meg szerelmüket. A nők leggyakrabban karórával, sapkával, parfümmel vagy esetleg pénztárcával ajándékozzák meg partnerüket.

Az ELITTÁRS felméréséből azt is megtudhatjuk, ki milyen képzeteket társít az egyes ajándékokhoz. Karórát és ékszereket leginkább a sikeres üzletemberek és üzletasszonyok vásárolnak partnerüknek, míg az igazi csábítók parfümmel és fehérneművel kedveskednek a másiknak.

A résztvevők szerint az olyan ajándékok, mint a férfiaknak a kötött sapka, vagy a nőknek a fürdőköpeny, inkább praktikus, takarékos, és eléggé fantáziátlan megoldásnak számítanak.

A kutatás adataiból kiderül, hogy a nők 69%-a, a férfiaknak pedig 13%-a gondolja úgy, hogy a Valentin-nap megfelelő alkalom az eljegyzésre.