Sporthidzsábokat dobtak piacra muszlim nőknek

2015. május 18.
A muszlim nők számára kamaszkoruktól kezdve minden nyilvános helyen kötelező a hidzsáb, azaz a hajukat eltakaró kendő viselése. Most már választhatnak speciálisan sportoláshoz kifejlesztett darabokat is!

A sok ellentmondással körülvett, hajtakaró fátylat egy muszlim nőnek kamaszkorától kezdve minden nyilvános helyen viselnie kell, hogy ezzel is bizonyítsa engedelmességét és visszafogottságát az idegen férfiak előtt. Ez persze eléggé kényelmetlen lehet, ha valaki egy kimerítő futásra indulna, vagy mondjuk leúszna pár hosszt.

A House of Fraser oldalán ezért mostantól már többféle, sportoláshoz alkalmas hidzsáb közül is válogathatnak a muszlim asszonyok.

A Shorso névre keresztelt márka által tervezett fejkendők különböző színekben és mintákban kaphatóak, és több sportághoz is alkalmas anyagból készülnek. Állítólag a sporthidzsáb tökéletes úszáshoz és aerobichoz is, mivel könnyű, rugalmas anyagból készül, mely alkalmazkodik a fejformához, és tökéletes tartást biztosít. Ez valóban égető problémát old meg, ugyanis muszlim lányok sokszor azért nem vettek részt sporttevékenységekben, mert féltek tőle, hogy a kendő a mozgás hevében elmozdul, és ezzel akaratlanul is szégyent hoznak magukra.