Az idei Valentin-napon ments inkább kiskutyát

2019. február 09.
A drága bonbonok és két nap alatt elhervadó csokrok helyett az idei Valentin napon sokkal érdemesebb a Demény, a kötség közösségi oldal és az Eszkuláp Egyesület közös projektjébe adni a pénzt, hogy minél több kutyát kihozhassanak a sintértelepekről.
Fotó: Unsplash.com

Míg a csoki és a virág megvásárlásának valójában több köze van az értelmetlen fogyasztáshoz, mint a sírig tartó szerelemhez, addig az állatmentés valóban fontos és elég szeretetteljes dolog. Épp ezért idén a Demény, a kötsög nevű népszerű vizslás közösségi oldal és az Eszkuláp Egyesület különleges állatmentő Valentin-napi projekttel rukkolt elő: a romantikus csecsebecsék árát ezúttal sintértelepen sínylődő kutyák megmentésére kérik.

A kezedeményezéshez külön projektoldalt hoztak létre, a pénzgyűjtés folyamata pedig végig teljesen transzparens. A mentett kutyákat orvosi ellátásban részesítik és szépen rendbe teszik, mielőtt végleges gazdihoz kerülhetnének. A Valentin Projekt keretein belül már közel 2000-en utaltak pénzt, amiből máris rengeteg kutyust lehetett megmenteni. A többnyire csak állatszeretetből működő egyesületeknek rengeteg támogatásra van szükségük, hogy a szükséges eszközöket (például bolhairtókat, féreghajtókat) és kezeléseket (oltásokat, esetleges plusz egészségügyi ellátást) kifizessék, így bármilyen kis összegnek, akár egy szál virág árának is nagyon örülnek. Nekünk pedig garantáltan jobb érzés lesz rászoruló állatokon segíteni, mint elmajszolni egy fél doboz bonbont!