Hét nő fogott össze a Bridge Budapestben

2019. március 01.
A Bridge Budapest egy magyar vállalkozók által alapított nonprofit szervezet, amelynek csapata most hét tettrekész nővel bővült.

A szervezet ügyvezető igazgatója, Pistyur Veronika büszkén mutatja be a Bridge Budapest új csapatát. A szervezet idén is szuper projektekkel készül, amelyek bizonyítják, hogy Magyarországról is lehet világsikert építeni. Olyan programokat fejlesztenek, amelyek révén az emberek gyorsabban férhetnek hozzá az új lehetőségekhez, képesek lehetnek befolyásolni a jövőjük alakulását.

A csapat

Barta Nikolett, az Edisonplatform projektvezetője

Szenvedélye a gyerekek, fiatalok és útkereső nők fejlesztése, támogatása és inspirálása, így az utóbbi években elsősorban ilyen jellegű programok megálmodásán, megszervezésén és megvalósításán dolgozik élményalapú oktatásmódszertani eszközök segítségével. Számos cég és projekt életébe nyert bepillantást: országos konferenciák szervezésétől kezdve, a KAPTÁR közösségi iroda operatív vezetésén át, belekóstolt nonprofit szervezetek létrehozásába és működtetésébe. Az „Így dolgozunk mi” kezdeményezés megálmodója, az elmúlt 5 évben táborok szervezésével, pályaválasztási coachinggal segítette a Z generációs fiatalokat a tudatosabb továbbtanulásban. 2016-ban állt a TedxYouth színpadán, 2017-ben a Forbes Magyarország beválogatta a 30 sikeres 30 alatti fiataljai közé. Társalapítója a Business Women’s Network és a Womenspiration közösségeknek, tagja a MentorTribe nevű mentorációs körnek, akikkel közösen 2018 végén jelent meg „Az Y modell” című könyvük.

Másfél éve csatlakozott a Bridge Budapest csapatához, ahol az Edisonplatform és a Bridge Bizniscool projekteket menedzseli.

“A legnagyobb motiváció számomra, ha olyan értékteremtő munkát végezhetek, amivel hozzájárulhatok egy jó ügy szolgálatához, és amiben szívvel-lélekkel hiszek. Nagyon szeretek gyerekek fejlesztésével foglalkozni, hiszek a közösségek erejében, szeretek érdekes emberekhez kapcsolódni és velük közösen alkotni – a Bridge Budapestnél ezek mind egyszerre valósulnak meg, ami hihetetlenül inspirálóvá teszi a munkámat.”

Veres Rita, az Edisonplatform stratégiai vezetője

2016-ban az év női vezetőjének választották, és volt már egy fantasztikus csapat, az Aon Magyarország tanácsadási részlegének első embere. Egy jövőformáló szilícium-völgyi egyetem, a Singularity University magyar nagyköveteként is kipróbálhatta már magát. Épített gondolatokat, üzletet Európában. Utazott. Sokat. Szeretett igazán szenvedéllyel dolgozni, és a legszebb és legőrültebb naivitással hitt gondolatokban. Gyakran vállalt nagy felelősséget, és szerette elsőként feltenni a kezét, ha lehetőség volt rá. Majd’ 18 fantasztikus év után, azt érezte nem ég benne az a szenvedély, amit annyira szeret, és amit a kollégái is megérdemelnek. Így kimenőt adott magának, hogy elvesszen az álmaiban. Jelenleg címkék nélkül, szabadon, újra fest és alkot. De emellett fontos, hogy tegyen valamit.

„Az Edisonplatform a legszebb gondolat, amiért dolgozni érdemes, akkor is ha éppen hivatalosan nem dolgozom. Az az álmunk, hogy az Edisonplatform segítségével összefogjuk és együttműködésre ösztönözzük azokat a tudásalapú, innovatív szereplőket, akik a gyerekek jövőre való felkészítésén dolgoznak, és 2020-ig 20.000 gyerek életére legyünk hatással. Képzésekkel, a téma középpontba való helyezésével, a legjobb gyakorlatok bemutatásával, a vállalati szereplők mozgósításával tegyünk azért, hogy a gyerekek kíváncsiak, bátrak, és felkészültek legyenek a jövőt formálni.”

Gréczy Lili, az Edisonplatform projektmenedzsere

2018 a változások éve volt számára, melynek egyik eredménye, hogy ősz óta a Bridge Budapest csapatát erősíti. Coach, jogász, 3 évig dolgozott egy multinacionális vállalatnál.

“A Bridge Bizniscool és az Edisonplatform számomra álomprojektek. Teljes szívvel elkötelezett vagyok a gyerekek fejlesztése iránt. Mindig is arra vágytam, hogy egy ilyen nemes kezdeményezésben vehessek részt. A csapatban izgalmas, inspiráló nők dolgoznak, akiktől rengeteget tanulok, és élmény a közös munka.”

Matheidesz Réka, a Vállalható Vállalkozás projektvezetője

A Budapesti Közgáz, valamint a College of Europe elvégzése után az államigazgatásban kezdte pályáját. Tagja lehetett az európai uniós források fogadását előkészítő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fiatal, alapító gárdájának. Később dolgozott uniós fejlesztési tanácsadóként a forprofit szférában. Élete legnagyobb fordulópontjának tartja, hogy két divattervező barátnőjével létrehozta a WAMP-ot, amely számos hazai designernek adta meg a lehetőséget a hazai és külföldi bemutatkozásra, miközben maga a design is a művészek világából bekerült a magyarok hétköznapjaiba. Nyolc éven át volt a WAMP ügyvezetője, amelyet ezen időszak alatt beválasztottak az 50 legértékesebb magyar brand közé, Réka pedig megkapta az Ernst&Young Év Vállalkozója Díjat a Merész Újító Kategóriában, valamint bejutott az American Chamber of Commerce Women of Excellence Díjának döntőjébe. Amikor megszületett a második gyermeke, kiszállt a WAMP-ból és azóta szabadúszó tanácsadóként különböző értékteremtő projektek talpra állításában közreműködik – legyen szó városi innovációról vagy kooperatív társadalmi kezdeményezésekről. „Mindig is izgatott, hogyan tudnak spontán és szervezeti együttműködések, gazdasági vállalkozások a társadalom szempontjából is értékes hatást elérni. Hogyan lehet a win-win partnerségek kultúráját Magyarországon is meghonosítani.”

Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője

A LogMeIn, a Prezi és a Ustream által alapított non-profit szervezet, a Bridge Budapest egyik megálmodója, társalapítója és ügyvezetője. Rendező, kulturális és vizuális antropológus, külügyi szakértő. Korábban saját produkciós irodát és kommunikációs ügynökséget vezetett. Mentorált startupokat a Kitchen Budapestben, a Design Terminál startup programjában, a Magyar Templeton Programban és a Telenor Accelerate Programjában. A Filmművészeti Egyetem oktatója. 2016-ban megkapta a Central European Startup Awards Legbefolyásosabb nő kategóriájának díját. 2018-ban pedig a femcafé a leginspirálóbb nők közé választotta.

“Azért dolgozom, hogy a Bridge Budapesttel meg tudjuk mutatni: érdemes és lehet üzletileg is megtérülő módon, vállalhatóan vállalkozni. Az egyre bővülő közösségünkkel szeretnénk bebizonyítani, hogy sok értékes és szerethető munkahely van ebben az országban. Sok történetet elmesélve meg akarjuk mutatni, hogy Magyarországról indulva is lehet világsikert építeni, és büszkék lehetünk a vállalkozóink teljesítményére.”

Zana Veronika, a Vállalható Vállalkozás projektmenedzsere

Három éve erősíti a Bridge Budapest csapatát, ahol a Vállalható Vállalkozás kezdeményezés projektmenedzsere. Vezette a Bridge Budapest ösztöndíj-programját is. Közgazdász, marketinges, korábban egy PR ügynökségnél és egy multinacionális vállalatnál dolgozott. “Lehet kicsit utópisztikusan látom a világot, de a Bridge Budapestben megtaláltam a közegem, ahol mindenki így gondolkodik. Azért dolgozunk, hogy Magyarország egy jobb hely legyen. Ez egy olyan cél, amiért érdemes minden nap felkelni. Rengeteg így gondolkodó vállalkozó van az országban, akikkel jó ezen a közös célon együtt dolgozni.”

Kormos Dalma, a Bridge Budapest kommunikációs vezetője

Több éven keresztül a ranglétrát bejárva egy multinacionális nagyvállalat PR menedzsereként dolgozott, majd a telekommunikációs szektorból éles kanyarral egy magyar tulajdonú több éttermet üzemeltető gasztrovállalkozásban is elkezdett dolgozni. Több civil szervezet és alapítvány munkáját támogatta, de 2018-ban még beljebb lépett a civilszektorba és a Nyitottak vagyunk kezdeményezés kommunikációját irányítja, 2019 januárjától pedig a Bridge Budapest oszlopos tagjaként a szervezet kommmunikációját vezeti. Nem távolodott el a vállalati kommunikációtól sem, PR auditálással és tanácsadással is foglalkozik, valamint junior PR és kommunikációs szakembereket mentorál. “Mindig is szerettem egy hajóba terelni és összekötni, párbeszédre buzdítani a hasonlóan gondolkodó embereket, azon dolgozom, hogy a civil és üzleti szektor szereplői egymásra találjanak és hosszútávon egy nyelvet beszéljenek.”