Eljött az audiopornó ideje

2019. június 15.
Akár beszélünk róla, akár nem, biztosra vehetjük, hogy mi, nők is igényeljük a pornográf tartalmakat. A kérdés inkább az, hogy milyeneket. A legújabb szolgáltatók a hangok erejére építenek, de mire is vannak kiélezve leginkább a női szemek és fülek, ha pornóról van szó?

Az erotikus tartalmak szolgáltatói egyre inkább keresik a női fogyasztók kedvét – készülnek a kidolgozottabb, életszagúbb forgatókönyvek, a visszafogottabb, sejtelmesebb képsorok, és ugyanígy előtérbe kerültek a kifejezetten női pornóoldalak, illetve az adult site-ok (felnőtt weboldalak) női menüpontjai. A xHamster 2019-es trendelőrejelzése szerint hamarosan 30 százalékban zárkóznak fel a nők a férfi látogatók mellé, míg csak tavaly és csak az Egyesült Államokban már 41 százalékos forgalomnövekedést generáltak a női pornóvideó-fogyasztók. Az egyenjogúság jegyében jó ideje megjelent az „orgazmust minden nőnek” jelenség, amely mögé már nemcsak fizetős oktató, valamint vezetett maszturbációs applikációk (pl. OMGyes, amely Emma Watson kedvence, vagy a Female Orgasm Secrets), hanem nemzetközi kampányok is felzárkóztak. Németországban már ízlésesen berendezett privát stúdióban is gyakorolhatunk egy high-tech vibrátorral.

Ebben a mezőnyben magaslik ki egyre nagyobb szexuális ihletforrásként és favoritként az audio- és írott pornó trendje. Igaz, a hangokra fogékony és erotikára vágyó nőknek eddig sem kellett szűkölködniük felnőtt tartalmat kínáló weboldalakban, appokban, sőt podcastekben sem, de mára már szinte telített a szektor, tucatnyi izgalmas indulóval. A webhorizonton működő nagymenők közé (Orgasm Sound Library, Dipsea, Sounds Of Pleasure, Vibease Chat, R/Gonewildaudio, stb.) egy ígéretes új csillag zárkózik fel, méghozzá Quinn néven. Az egyelőre tesztfázisban lévő audioerotikus portált (tryquinn.com) a világ legnagyobb startupjai között jegyzett SnapChat vezérigazgató, Evan Spiegel húga Caroline Spiegel indítja. Kifejezetten azokat a nőket szólítja meg, akik a képi tartalom helyett a hang vagy az írott szöveg erotikus, vágyfokozó erejére fókuszálnának. A 22 éves programtervező informatikus szakos végzős egyetemista szerint a túl intenzív PornHubról lepattanó, de szórakozásra, élvezetre vágyó nőknek lehet ideális a Quinn.

Feltölteni is lehet

„Csupa audio- és írott tartalommal készülünk. Egy nyílt, de általunk cenzúrázott, ingyenes platform lesz, ahol a látogatók meg is oszthatnak anyagokat vagy saját erotikus fantáziát” – nyilatkozta Caroline a TechCrunch magazinnak. „Még mindig stigma kíséri a női önkielégítés témáját, és ezzel párhuzamosan sajnos kevés a minket kiszolgáló, ehhez kapcsolódó termék. Persze rengeteg pornóoldal van, de alig akad kifejezetten női. A legtöbb vizuális médiatermék a férfi nézőpontjára fókuszál, ezzel szemben az általunk kínált audio- és szöveges jelenetekben a nők könnyebben azonosulhatnak a főszereppel.”

És tényleg. A szájt első ránézésre helyes, csajos felület, könnyen befogadható grafikával, ahol – egytől-ötig lángikonokkal osztályozható – audioprodukciók várnak. Második ránézésre már kattintunk is – például Harry-re, aki dörmögő, mégis selymes, szinte walesi bárdokat szavalós hangon, intim pátosszal sorolja angolul, mi mindent és milyen szívesen is csinálna velünk. A Let’s go slow néven feltöltött, kifejezetten életszerű, vokális előadás egy anonim férfihangtól már emeli a tétet: az erotikus suttogás (valóban izgató testzajokkal, finom csattogásokkal kísérve) kimeríti a dirty talk fogalmát, emellett vezetett szexuális kalandra ad lehetőséget. Bár egyelőre csak négy lángot kapott, szerintünk ötöt is megér.

Fotó: Unsplash.com