Menhelyi kutyát befogadni nagy felelősség

2019. július 03.
A Noé Állatotthon 15 kutyáját vitte el sétálni a Cofidis Magyarország csapata kutyabarát véleményvezérekkel, újságírókkal és szakmai partnerekkel kiegészülve a „Kutyaszemmel” társadalmi felelősségvállalás program keretein belül.

Az állatvédők és kutyabarátok örömmel látják, hogy egyre népszerűbb menhelyről kedvencet választani, ami egyértelműen az egyetlen elfogadható döntés a szaporítóktól való vásárlás helyett, de a kóbor kutyusok számát elnézve még a tenyésztők felkeresésénél is jobb ötlet. Az örökbefogadás azonban felelősséggel jár. A Cofidis Kutyaszemmel programjának rendezvényén kiderült például. hogy rengetegen adják vissza a korábban befogadott kedvenceket – többek közt azért is, mert sokan meggondolatlanul választanak sok gonddal járó kölyökkutyát.

A közös kutyasétáltatás épp ezért nemcsak a tüneményes védencekről szólt, hanem olyan fontos témákról is, mint a menhelyek nehézségei vagy a menhelyi kutyákra sütött stigmák. A Noé Állatotthonnak egyébként mindig jól jön a segítség: a kapacitás hiánya miatt továbbra is várják az önkénteseket, akik besegítenek az örökbefogadásra váró kutyák sétáltatásába. Több híresség, például Király Linda, Gelencsér Tímea és Kemény Zsófi is beállt a kezdeményezés mögé, amelynek elsődleges célja a hazai kutyák és menhelyek helyzetének javítása.

A Kutyaszemmel program következő lépése egy országos szintű adománygyűjtő program elindítása lesz, az itt összegyűjtött összeget a Hangya Közösség Alapítvány koordinálásával a leginkább rászoruló kutyamenhelyek között osztják majd szét. Addig pedig a kutyabarátok a sétán túl pénzadománnyal és tárgyi segítséggel támogathatják a Noé Állatotthont és a szerető családra vágyó mentvényeket.